cursussen

‘Learning by doing’ is het basisprincipe van de cursussen bij majeur7. Dit betekent dat we, naast de nodige uitleg, ook samen aan de slag gaan. De cursussen vinden plaats in de studio, maar er zijn ook oefeningen en opdrachten waarmee je thuis aan de gang kunt.

studiotechniek / home recording: Wil je zelf thuis je muziek opnemen en wil je wat basiskennis opdoen van geluidstechniek? In studio majeur7 maak je kennis met alles op het gebied van studiotechniek. We beginnen met de basis – wat is geluid? – gaan aan de slag met microfoons en je leert alle knoppen van de mengtafel, de digitale studio (Cubase) en randapparatuur kennen. De cursus eindigt met het bespreken van een door jou gemaakte mix. De cursus wordt gegeven in groepen van twee a drie personen en bestaat uit zes avonden van ongeveer drie uur.Je kunt ook een extra les thuis nemen, waarbij we je studio set-up optimaliseren.

Programma cursus studiotechniek 2022

Het is ook mogelijk een cursus Cubase te volgen bij majeur7. De cursus bestaat uit twee lessen van ongeveer drie uur, waarin je kennis maakt met Cubase; welke tools heb je het meest nodig, hoe neem ik audio en midi op en hoe kan ik de geluiden bewerken en automatiseren?

mastering: Om je opname en mix helemaal mooi af te maken kun je de cursus masteren volgen bij majeur7. Wat is masteren, wat zijn de belangrijke randvoorwaarden en via welke stappen bereik ik het beste resultaat? De cursus bestaat uit twee lessen van ongeveer drie uur.